Jdi na obsah Jdi na menu
 


Láká vás neomezené volání? VYDRŽTE! Další dva operátoři ještě srazí cenu

20. 4. 2013

Tvrdý boj o zákazníky pokračuje. Neomezené volání nabízí už Telefónica O2, T-Mobile i Vodafone. Jako poslední přišel s touto nabídkou nový virtuální operátor Air Telecom. A je dost možné, že revoluce ve volání přinese ještě nižší ceny.
 

Dalšími dvěma virtuálními operátory se totiž stanou telekomunikační společnost ha-vel internet a Tesco Mobile. Zatímco operátor bude využívat síť T-Mobilu přeprodejem přes firmu GTS, druhý bude spolupracovat s Telefónikou.
 

Ceny operátorů REVOLUCE VE VOLÁNÍ: Porovnejte si nabídku neomezených tarifů


Tesco Mobile i ha-vel internet mají spustit služby do dvou měsíců. S čím vyrukují? ha-vel, který nabídne nižší ceny než přeprodejce Telefóniky Bleskmobil, prozatím osloví zákazníky s předplacenými kartami v kombinaci s pevným voláním prostřednictvím internetového připojení. Minuta volání do vlastní mobilní i pevné sítě vyjde na korunu, volání do ostatních sítí bude stát koruny dvě. A 100 MB dat by měl ha-vel nabízet za stokorunu.
 

Zhruba ve stejnou dobu jako ha-vel by pak měl vstoupit na trh virtuální operátor Tesco Mobile, který spolupracuje s operátorem Telefónica. I ten zatím nabídne "jen" předplacené karty. Je ale dost pravděpodobné, že noví virtuální operátoři po vzoru konkurence brzy spustí i neomezené telefonování. Proto se vyplatí počkat, jestli přijdou s ještě levnější nabídkou.

JAK DRÁHÁ JE JEDNA MINUTA HOVORU:
 

 ***  Bleskmobil   ha-vel   T-Mobile   Vodafone bez limitu  O2
 Minuta do vlastní sítě  2,50 Kč  1 Kč  2,50 Kč  7 Kč/hovor  6 Kč první minuta
 Minuta do cizí sítě  2,50 Kč  2 Kč  2,50 Kč  3,50 Kč  6 Kč


 

Jako první přišla s výrazně levnějším neomezeným tarifem Telefónica, která začala nabízet neomezené volání a SMSky do všech sítí za 749 korun. Vzápětí zveřejnil ceník neomezeného tarifu i Vodafone. Ten začal volné volání a SMS nabízet za 691 korun, ale oproti O2 nabízí v balíčku o 400 MB dat méně (600 MB, O2 nabízí 1 GB). Také T-Mobile spustil zlevněný neomezený tarif. Zatímco dříve ho nabízel za 3290 korun, nyní ho má v nabídce za 749 korun.

 

SMS Smlouvy s mobilními operátory jsou složité a matoucí, chystají se právní kroky
 


Ve středu na český trh vstoupil nový virtuální mobilní operátor - Air Telecom. Ten začal nabízet tarif s neomezeným voláním a objemem dat 1 GB za 640 korun. Oproti O2, T-Mobilu a Vodafonu ale v tarifu nejsou volné SMSky. Podobně jako konkurenti se ale musíte Air Telecomu upsat na dva roky.
 

Tabulka - ceny operátorů_1Všechny tarify uvedené v tabulce mají tu "nevýhodu", že se operátorovi musíte zavázat smlouvou na 24 měsíců. Pokud byste takovou smlouvu nechtěli, vyšlo by vás to o něco dráž.
 

ČTĚTE TAKÉ:

Kolik platíte za telefon? VELKÝ PRŮZKUM
Jste závislí na mobilu?
Kolik stojí výroba mobilu iPhone? Pakatel

 

Telefónica O2 nabízí neomezený tarif beze smlouvy za 899 korun, Vodafone pak za 901 korun. T-Mobile tuto možnost jako jediný nenabízí. Air Telecom bude "neomezený" tarif beze smlouvy nabízet za 749 korun.
 

Tabulka - ceny operátorů_2Pokud rádi na mobilu surfujete a nestačil by vám tarifní objem dat 1GB (u O2, T-Mobile a Air Telecom) a 600 MB (u Vodafonu), můžete si datový tarif navýšit. Například u O2 to jde až na 10 GB, neomezené volání vás v tomto případě ale vyjde na 1203 Kč v případě závazku na 2 roky a 1353 Kč beze smlouvy. U T-Mobile si za 449 korun můžete objem dat navýšit na 3 GB. Vodafone pak nabízí navýšení dat o 300 MB a 600 MB za 101 Kč, respektive 202 Kč.
 

Air Telecom navýšení dat zatím nenabízí. V neomezených tarifech nového virtuálního operátora zatím nejsou zahrnuty ani MMS. Zákazník si ale může objednat doplňkový balíček 15 MMS za 50 Kč.
 

Lidé berou mobilní operátory útokem Lidé berou mobilní operátory útokem, všichni chtějí volat levně


Válka o zákazníky ale možná bude mít další pokračování. Na trhu by se měl totiž objevit další operátor. Spekuluje se o vstupu finančního giganta PPF. Podle dosavadního vyjádření chce PPF konkurovat hlavně cenou, jednoduchostí a propojením s dalšími produkty společnosti. Před časem oznámil záměr provozovat mobilního operátora i energetický gigant ČEZ.
 

Ačkoliv v Česku během posledního týdne neomezené tarify výrazně zlevnily, stále jsou oproti jiným státům v Evropě o něco dražší. Například rakouský operátor A1 nabízí volání a SMS zdarma a 1 GB mobilních dat v přepočtu za 592 Kč. Francouzský Free Mobile má v nabídce neomezené volání a SMSky, s 3 GB dat za 518 Kč a anglický Vodafone loví své zákazníky na volné volání a zprávy s 1GB dat za 624 Kč

 

zdroj tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/laka-vas-neomezene-volani-vydrzte-na-trh-se-chystaji-dalsi-dva-virtualni-operatori.html