Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meteorologové otočili: PRŠET bude o víkendu jen málo. Tady je aktuální předpověď

19. 4. 2013

A to i přesto, že to podle původních předpovědí tak vypadalo. Odpolední a víkendové počasí sice ani zdaleka nedosáhnou na včerejší teplotní rekordy, ale návrat zimy se nakonec taky nekoná.

 


"Každopádně doporučuji se dnes i zítra vybavit deštníkem. Ale v neděli už ho potřebovat nebudeme," slibuje meteoroložka Dagmar Honsová.


Dnes odpoledne bude totiž zataženo a podle Honsové může v Čechách napadnout až 15 milimetrů srážek, což značí pořádnou průtrž. A navíc se odpoledne začne pomalu ochlazovat.


"Při vytrvalém dešti bude jen 10 stupňů. V místech, kde budou jen přeháňky, to bude kolem 13 stupňů Celsia, na Moravě pak bude až 18 stupňů," hodnotí páteční odpoledne Honsová.


První půlka soboty bude stále ve znamení zamračené a deštivé oblohy, především v západní polovině republiky. "Ranní teploty budou mezi 6-10 stupni. Odpoledne bude na západě jen kolem devíti stupňů, v Praze 13. Nejlépe na tom bude znovu Morava, kde teploty poskočí na 16 stupňů," předpovídá meteoroložka.Slibná už bude neděle, která se obejde bez deštníků a kapucí. Teploměr ukáže mezi 12 až 16, na Moravě bude ještě o dva stupně víc.


"Příští týden už se s plnou silou vrátí jaro, bude kolem dvaceti stupňů. Taková vedra jako včera ale nečekejte," uzavírá Honsová.