Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mohla Petra žít? Tomáše Zavřela 10 dní před vraždou osvobodila AMNESTIE

Jeden z vrahů patnáctileté Petry Vondrákové Tomáš Zavřel měl neustále problémy se zákonem. Dokonce byl v podmínce, ale díky amnestii mu ji zrušili. A to jen deset dní před tím, než se svým kamarádem Michalem Kisiovem brutálně umučili Petru!

Mohla patnáctiletá Petra žít? Možná! Jeden z vrahů totiž až donedávna byl v podmínce a možná by si dával větší pozor, aby neskončil ve vězení, proto by ho možná vraždit nenapadlo. Jenže podmíněný trest Tomáši Zavřelovi zrušila Klausova novoroční amnestie. A on byl najednou beztrestný. Vše jen deset dní před brutální vraždou! Informaci přinesl Blesk.cz.
 

Za krádeže vyfasoval Zavřel od soudu veřejně prospěšné práce. Po vyhlášení amnestie bývalým prezidentem Václavem Klausem na Nový rok mu ale byly podmínky zrušeny. První v únoru, druhá 6. března. Tedy jen deset dní před brutálním činem.
 

Život Tomáše byl hodně pestrý. Poprvé byl odsouzený už v sedmnácti, když na Kroměřížsku vykradl chatu. Poté okradl sestru. Před časem pak s dalšími komplici svému kamarádovi ukradl auto. To rozebrali a prodali na náhradní díly. Vrak, který z auta zbyl, zapálil na poli, upozornil Blesk.cz.Brutální vražda se odehrála v noci 16. března. Petra byla na diskotéce, kde se údajně měla podle Blesku "zakoukat" do Michala Kisiova. Ten ji pak vzal k sobě domů, kde začali se sexuálními hrátkami. Jenže se stalo něco, co se Petře nelíbilo a dala to Michalovi najevo. Údajně mu řekla, že zavolá policii a řekne jí, že ji znásilnil. To ho vytočilo natolik, že ji nahou vyhodil z okna.
 

Dívka ovšem pád ze čtrnácti metrů přežila. Michal ji proto odvlekl zpátky do bytu. Poté zavolal svým dvěma kamarádům Tomáši Zavřelovi a Jakubu D. Tomáš mu údajně do telefonu řekl, ať na něj počká, že je potřeba dívku dorazit!
  Když do bytu mladíci dorazili, začalo brutální mučení Petry. Začali ji škrtit a dupat po ní těžkou motorkářskou botou. Dívka po dlouhých desítkách minut hrůzy zemřela. Vrazi ji zabalili do prostěradla a vyhodili do kontejneru vedle domu, kde k vraždě došlo.
 

Části těla Petry policisté našli teprve po čtrnácti dnech na skládce poblíž Jihlavy. Na místo je dovedl jeden z mladíků, který se na vraždě podílel.

Rodina a přátelé Petru pohřbili ve středu.
 

1484463

zdroj tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/mohla-petra-zit-tomase-zavrela-10-dni-pred-vrazdou-osvobodila-amnestie.html