Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové video z RALLYE SMRTI v Lopeníku

17. 4. 2013

Od tragické rallye v Lopeníku, kde zemřely 4 dívky, uplynulo téměř půl roku. Pořadatelé nyní ukázali video, které dokazuje, že dívky stály v nebezpečné zóně a mávaly na závodní auta. Jedno jim přivezlo smrt.

V Lopeníku u Uherského Hradiště zemřely na podzim při tragické nehodě během rallye čtyři dívky. Smetlo je závodní auto, které vylétlo přes horizont silnice mimo trať. Pořadatel rallye nyní dal k dispozici video, na kterém je vidět, že dívky stály v místě, kde neměly co dělat.
 

Tragická událost, která se stala na Rallyshow v Lopeníku u Uherského Hradiště otřásla celou republikou. Během několika vteřin tam vyhasly životy čtyř mladých dívek. Pilot závodního auta při průjezdu vesnice při rychlostní zkoušce vylétl na horizontu mimo silnici a smetl čtveřici dívek.

 

Jenže ty stály v doprovodu traťového komisaře v místech, kde rozhodně neměly co dělat. A traťový komisař to musel vědět. Organizátoři se hájí, že s tragickou nehodou nemohli nic dělat. A podle záběrů to vypadá, že mají pravdu.


 

Tragická nehoda v Lopeníku při rally Lenku minulo auto o centimetry. Viděla, jak sestry (†18 a †7) umírají

Hlavní pořadatel nemohl vědět, jaká je situace v daném místě na trati. Před prvním startujícím totiž projíždí tratí kontrolní vozidlo. Při jeho jízdě bylo všechno v pořádku a nikde nebezpečí nehrozilo. Jenže to se v průběhu závodu příchodem dívek k pořadateli na místě nehody změnilo. Ale to hlavní organizátor bohužel nemohl vědet.

 

Z videa, které hlavní pořadatel závodu Petr Bujáček portálu TN.cz poskytl, je vidět, že pár minut před tragickou událostí bylo na místě ještě všechno v pořádku.  Ve vymezeném prostoru stál pořadatel a dohlížel na okolí tratě.

 

Ve videu jsou sestříhané jízdy závodníků, kteří projeli trať ještě před nehodou. Několik momentů před neštěstím už je ze záběrů dalšího projíždějícího auta vidět, že na místě stojí s pořadatelem skupinka lidí. Za chvíli už bohužel obětí tragické nehody.

 

Podívejte se v galerii, jak vypadalo místo tragické nehody chvíli před neštěstím: tn.nova.cz/zpravy/galerie/galerie-tragicka-nehoda-na-rallye-v-lopeniku.html

Pořadatel, který je měl okamžitě z nebezpečného místa vykázat, se s nimi podle záběrů spíše bavil, než aby dbal na jejich bezpečnost a z nebezpečné zóny je okamžitě poslal pryč. Po chvíli se přiřítilo auto číslo 27 - auto bratrů Bartončíkových, které vylétlo přes horizont mimo silnici a smetlo čtyři dívky. Všechny bohužel zemřely...

 

 

video najdete na tn.nova.cz/zpravy/domaci/zabery-z-lopeniku.html