Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petry (†15) kamarád Vojtěch říká: Pro spravedlivé odsouzení vrahů nechme Policii dělat svou práci

Petry (†15) kamarád Vojtěch říká: Pro spravedlivé odsouzení vrahů nechme Policii dělat svou práci


 

Bestiální vražda mladé Petry Vondrákové (†15) nenechává Jihlavu v klidu. V Jihlavě se v pátek 5.4.2013 konalo pietní shromáždění na které dle odhadů dorazilo 1000 – 1200 lidí. Mezi účastníky nechyběl ani Petřin kamarád Vojtěch. Vojtěch měl zcela jistě Petru rád, pomáhal organizovat pietní shromáždění a také pomáhal s výběrem peněz na Petry středeční pohřeb. Redakce PortalSecurity.cz dnes od Vojtěcha dostala vyjádření k páteční pietě a tip co můžeme my všichni udělat pro spravedlivé odsouzení vrahů.

Morový sloup v Jihlavě na Masarykově náměstí Foto: Dragon

Morový sloup v Jihlavě na Masarykově náměstí    Foto: Dragon

Ekluzivně pro PortalSecurity.cz Petřin (†15) kamarád Vojtěch uvedl: Odhadovaný počet lidí, kteří k Morovému sloupu dorazili je někde mezi 1000 – 1200, což nás celkem překvapilo. Bylo správné, že se akce konala až s odstupem jednoho týdne od okamžiku, kdy se na veřejnost dostalo, jak sadistickou formou byla Petra zavražděná.

V diskusi akce na Facebooku lze vysledovat, jak se v průběhu toho týdne měnily příspěvky lidí. V prvních dnech, kdy s námi cloumaly emoce, to byl spíše „krvelačný hon na vrahy“, zejména na Jakuba, který je stíhán na svobodě.

Později to byla snaha marně najít logiku v činu, který logiku absolutně postrádá. Nakonec si většina lidí uvědomila, že jediné, co můžeme udělat pro to, aby byli vrahové spravedlivě potrestáni, je nechat Policii dělat svoji práci. A právě takoví lidé se přišli s Petrou na náměstí rozloučit.

Velmi nás překvapilo, že to nebyli jenom Jihlaváci. Na rozloučení s Petrou dorazilo mnoho lidí i z dalších míst Vysočiny i mimo ni, kteří jsou osudem Petry hluboce zasaženi, „uvedl Vojtěch pro PortalSecurity.cz.“

Fotografie z pietního shromáždění za Petru (†15) v Jihlavě