Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klub českých turistů oslaví 125. výročí svého založení

22. 4. 2013

V letošním roce si členové Klubu českých turistů připomínají 125. výročí svého založení. Už ve svém počátku pořádal KČT výlety, stavěl turistické chaty, značil turistické cesty a vydával svůj vlastní časopis. Po celé republice začaly vznikat jednotlivé odbory.

Roubená chalupa Dolní Javoří
Celkem 6 fotografií

Roubená chalupa Dolní Javoří

 

 

 

 

 

Celostátní akce k tomuto významnému výročí se uskuteční v termínu 14. – 16. června v Praze. Slavit se bude nejen na pěších a cyklistických trasách, ale i na vodě.

Účastníci budou mít volný, nebo zvýhodněný vstup do vybraných pražských muzeí, věží a památek. Během akce bude probíhat tzv. Štemplmánie - turistický pokus o rekord v počtu vydaných razítek v průběhu jedné turistické akce. 

Putování Raisovým krajem

Další akce se uskuteční v jednotlivých oblastech. V Královéhradecké oblasti bude stěžejní turistická akce uspořádaná pod záštitou starosty Města Lázně Bělohrad ing. Pavla Šubra v termínu 22. – 23. června Putování Raisovým krajem. Start i cíl v obou dnech proběhne v městském informačním středisku na náměstí v Lázních Bělohradě. Připraveny budou pěší trasy od 5 do 35 km a cyklistické trasy na 25 a 50 km.

Jednotlivé trasy jsou vedeny malebnou zvlněnou až kopcovitou krajinou se spoustou kouzelných výhledů i pohodlných laviček, zvoucích k odpočinku. Cyklostezky vedou po méně frekventovaných silničkách a dobře sjízdných polních či lesních cestách.

Přijeďte poznat nádherné krajinné scenérie, které se snoubí s historickými zajímavostmi a památkami lidové architektury. Putování je také trochu návratem k přírodě a historii kraje, stejně jako uklidněním v dnešní rychlé době. Ochutnáte hořické trubičky, miletínské modlitbičky a novopacké pivo.

V termínu turistické akce se pořádají v Lázních Bělohradě mezinárodní folklorní slavnosti Pod Zvičinou, kterých je možné se zúčastnit.

Oficiální stránky KČT

Podrobné informace o akci Putování Raisovým krajem

Mapa