Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto se blíží - chystá se obří festival či zahradní slavnost

14. 5. 2013

Letošní novinkou v areálu Festivalparku bude nový taneční festival The Sun, na kterém by mělo vystoupit od 16. do 18. srpna na 300 interpretů na 11 podiích. Organizátoři slibují, že vstup bude zdarma.

V termínu 15. až 18. srpna se uskuteční v Trutnově další ročník rockového festivalu Open air festivalu Trutnov, pořadatelé ohlásili, že do areálu Na Bojišti dorazí legendární hudebník John Mayall. Hudba rozezvučí také prostory pevnosti v Josefově u Jaroměře, kde se od 7. do 10. srpna koná festival Brutal Assault.

Předposlední prázdninový týden bude královéhradecký Festivalpark hostit Hip hop kemp. Od středy 22. do pátku 24. srpna nabídne to nejlepší. Vystoupí Američan Kendrick Lamar, slovenští Moja řeč, či čeští  Prago Union. Do konce května seženete vstupenky za 1200 korun, v červnu a červenci si stovku připlatíte a v srpnu budou stát 1400 korun.

Bitva a pára

Různé kulturní akce na prázdninové měsíce chystají i správci památek. Například na zámku Hrádek u Nechanic na Královéhradecku se od 20. do 21. července uskuteční Zahradní slavnost, při které návštěvníky komnatami provede hraběcí rodina, připravené budou i noční prohlídky zámku či koncert.

Na začátku července se 
v Hradci a na Chlumu uskuteční akce k 147. výročí bitvy u Hradce Králové z roku 1866, tradiční akce nabídne rekonstrukci bitevních událostí na místě bojů a také dobové polní ležení. V Hradci Králové během léta ožijí různými akcemi i nábřeží, například 31. srpna se ve městě uskuteční již 11. ročník mezinárodního setkání přátel parních strojů Nábřeží paromilů.