Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řidič usnul a dodávka sjela do příkopu. Spolujezdec zemřel

22. 4. 2013
Před sedmou hodinou ranní se na předměstí Hradce Králové stala vážná dopravní nehoda. Dodávka Ford Transit sjela do příkopu, protože řidič usnul. Zranili se tři lidé, zaklíněného muže v bezvědomí musel odvézt vrtulník. Zraněním podlehl po převozu do nemocnice.

Dodávka skončila na boku nedaleko pneuservisu Dědek. | foto: HZS Královéhradeckého kraje

"Řidič transitu za jízdy usnul, najel na krajnici a sjel do příkopu, kde zůstalo auto ležet na boku," uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová. Dechová zkouška u řidiče neprokázala alkohol.

Všichni muži pocházejí se Semilska. Dva se při nehodě zranili, třetí byl v bezvědomí a museli jej vyprostit hasiči. Záchranáři ho vrtulníkem transportovali v kritickém stavu do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Hradci Králové, avšak podlehl zraněním.

"Tento pětatřicetiletý muž seděl na zadním sedadle a nebyl připoután bezpečnostním pásem," řekla mluvčí Iva Kormošová.

Nehoda se stala před sedmou hodinou na silnici směrem z Jičína na Hradec Králové před kruhovým objezdem u ČKD. "Během vyprošťovacích prací pečovali záchranáři o základní životní funkce nejhůře zraněného. Stejně tak byli ošetřeni další dva cestující z dodávky s lehkým a středně těžkým zraněním," sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Tomáš Ježek.

Oba muži, třicetiletý a šedesátiletý, skončili v hradecké nemocnici kvůli kontrolnímu vyšetření. Nehodu vyšetřuje policie. Škodu odhadli na 200 tisíc korun.

Zdroj: http://hradec.idnes.cz/nehoda-dodavky-u-vsestar-0xd-/hradec-zpravy.aspx?c=A130422_083453_hradec-zpravy_kvi